Afbeelding invoegen   Afbeelding invoegen 
 Nu ook in Nederland!

 

Iberische Dressuur Masters, Stichting MCI-NL

De competitie voor het Spaanse en Portugese paard

 

De MCI, Masters du Cheval Ibérique, een competitie waar ruim 300 Iberische combinaties uit 9 Europese landen elk jaar strijden om de titel: "Masters du Cheval Ibérique", oftewel: "Master van het Iberische paard”. Deze competitie is in Zuid- Frankrijk ontstaan en is ondertussen uitgegroeid tot een ware must voor de liefhebber van de Pura Raza Española (PRE) en de  Portugese Pura Sangre Lusitanos (PSL).

Door een bezoek aan de finale van 2017, welke plaats vond in Parijs, heeft Nederland in 2018 ook kans om  deel te nemen aan deze bijzondere competitie. Eén ding staat duidelijk voorop bij deze organisatie en dat is de liefde en passie voor de PRE en de PSL.

Om als Nederland deel te kunnen nemen aan het MCI Internationale kampioenschap, dient er eerst een Nationaal kampioenschap plaats te vinden. Om dit te kunnen realiseren is Stichting MCI-NL op 1 januari 2018 opgericht. Door kwalificatiewedstrijden aan te stellen en een Nederlands kampioenschap te houden, wordt bepaald welke combinaties de kans krijgen om Nederland te vertegenwoordigen op de finale van 2018. Deze zal in plaatsvindt in Addinton, Buckingham, United Kingdom.

 De kwalificaties

De kwalificatie wedstrijden, worden in combinatie met ‘regulieren’ KNHS-wedstrijden gereden. U kunt de aangestelde wedstrijden vinden op de kalender van de MCI-NL website en Facebook pagina.

Tijdens de kwalificatie wedstrijden t/m het ZZ-zwaar worden de regulieren KNHS- proeven gereden. Bij een scoren van 62% of hoger bent u gekwalificeerd om deel te mogen nemen aan het Nationale Kampioenschap MCI-NL. Rijdt u ZZ-zwaar of hoger met uw paard, dan is het opsturen van een KNHS-protocol met een scoren boven de 60% voldoende om u te kwalificeren voor het Nationale kampioenschap MCI-NL. De resultaten zijn combinatie gebonden.

 Het Nationale kampioenschap

Wanneer u gekwalificeerd bent voor het Nationale kampioenschap MCI-NL, dient u uw deelname te bevestigen door het level door te geven waarin u wilt deelnemen. De MCI bestaat uit 9 niveaus met elk een standaard FEI-proef en een bijbehorende freestyle, kür op muziek. Deze proeven kunt u vinden op onze website. Het Nationale kampioenschap MCI-NL is opengesteld voor de PRE, de PSL en Cruzado’s. Cruzado’s kunnen zich niet kwalificeren voor het Internationaal kampioenschap van de MCI.

Het Nationale kampioenschap MCI-NL zal een groot en passievol worden. Hierover in februari meer informatie.

 Het internationale kampioenschap

Wanneer u in zowel uw regulieren proef als in de kür op muziek boven de 60% hebt gepresteerd bent u geselecteerd om ons land te vertegenwoordigen in Addinton, Buckingham, UK. Internationaal rijdt u dezelfde proeven als op het Nationale kampioenschap MCI-NL. Op dit Internationale concours kunt u individueel MCI- kampioen worden in uw klassement en strijd u met landgenoten voor de landentitel. Het Internationale kampioenschap is alleen opengesteld voor PRE’s en PSL’s met stamboekpapieren.

 De MCI-startpas

Lijkt het u leuk om deel te nemen aan deze saamhorige competitie? Vraag dan nu uw MCI-deelnemerspas aan via onze website. Deze combinatie gebonden pas kost € 20,00 per kalenderjaar en geeft u het recht drie keer te kwalificeren en deel te kunnen nemen aan het Nationale kampioenschap MCI-NL.

Traditie en Kledij

Om de PRE en PSL in eren te houden. Wordt het door de MCI zeer op prijs gesteld wanneer u meegaat in de tradities van de afkomst van de paarden. Zo kunt u extra punten verdienen met een traditioneel Spaans of Portugees tenue en door oefeningen als de Spaanse pas toe te voegen aan uw freestyle. Lees hierover meer in het reglement welke u kunt vinden op onze website.

 

Bent u enthousiast geworden of wilt u meer informatie? Neem dan een kijkje op onze website:www.mci-nl.club en voor de in’s en out’s houdt u onze Facebookpagina in de gaten: Iberische Dressuur Masters.

Wedstrijd Kalender 2018: 

 28 Januari

Barokke Wedstrijd

Priesnitzlaan 117, 6957DD

Laag- Soeren 

11 februari

RMO Ruiterclub Maasdijk

Schenkeldijk 50, 3151 XV

Hoek van Holland

18 Februari

Barokke Wedstrijd

Priesnitzlaan 117, 6957DD

Laag- Soeren 

11 maart

Barokke Wedstrijd, RV & PC De Gompert

Gompertsdijk 11, 7255PM

Hengelo

11 maart

Barokke wedstrijd

Priesnitzlaan 117, 6957DD

Laag- Soeren 

18 maart 

Die Flardingha ruiters

Broekpolderweg 251, 3133HA

Vlaardingen

7 april 

Barokke wedstrijd, VarioHippiQue

Amsterdamseweg 30, 1981LE

Velsen-Zuid

5 en 6 mei

CH Westerkwartier

Kolonieweg, 9865 VX

Opende

6 mei

RMO Ruiterclub Maasdijk

Schenkeldijk 50, 3151 XV

Hoek van Holland

12 mei

De Traai

Traaiweg 1,  3956 KV

Leersum

9 juni

Barokke Wedstrijd

Heiligenweg 6, 5324JP

Amerzoden

9 - 10 juni

Outdoor dressuurweekend

Evenemententerrein, Kallestraat

Hunsel 

17 juni 

Barokke wedstrijd, RMO

Schenkeldijk 50, 3151 XV

Hoek van Holland 

24 juni

Die Flardingha Ruiters

Broekpolderweg 251, 3133 HA

Vlaardingen

14 juli

Barokke wedstrijd, LR de Woudruiters

Kelderweg 5, 7031 EG

Wehl

22 juli

RMO Ruiterclub Maasdijk

Schenkeldijk 50, 3151 XV

Hoek van Holland

19 augustus

Die Flardingha Ruiters

Broekpolderweg 251, 3133 HA

Vlaardingen

25 augustus

LR de Woudruiters

Kelderweg 5, 7031 EG

Wehl

1-2 september

MCI-NL Nationaal kampioenschap

5-6-7 oktober

Internationale MCI competitie

Addinton, Buckingham

Verenigd Koninkrijk

  Afbeelding invoegen