Premiekeuringen
 
De grootste en belangrijkste premiekeuring van PRE's ter wereld, de SICAB vindt ieder jaar plaats in Sevilla, Spanje. Alleen PRE's die zich op gewone premiekeuringen overal ter wereld geclassificeerd hebben, worden hier voorgesteld.
 
Afbeelding invoegen  
SICAB 2020 (internationale premiekeuring Spanje) 
De "wereld"premiekeuring in Sevilla Spanje 2020 vindt plaats op 13 tot en met 18 oktober. Uiteraard onder voorbehoud van maatregelen rond het Corona virus. Zie:  SICAB 2020  en voor de meest actuele informatie: ANCCE nieuws
 
Uitslagen premiekeuringen wereldwijd
Alle officiële premiekeuringen van PRE's ter wereld staan onder toezicht van het moederstamboek ANCCE. Juryleden komen dan ook allemaal uit Spanje en worden door ANCCE aangesteld.
 
Uitslagen van alle PRE premiekeuringen kunt u hier bekijken:
 
 
 
 
Premiekeuring Nederland/België*

Premiekeuring 2020 verplaatst naar 2021 i.v.m. corona
Vanwege het coronavirus vervalt de premiekeuring (campeonato) van 2020. De eerstvolgende is op:
 
4 en 5 september 2021 
Rijhal de Damburg
Eikenlaan 1
3950 Bocholt
België
 
Voor meer informatie  Vereniging Spaanse paard
 
* In Nederland werd elk jaar een premiekeuring onder regie van het moederstamboek LG ANCCE georganiseerd. 
Dit lukte een aantal jaren bijzonder goed, maar na een paar jaar werd de animo van   buitenlanders die ons evenement bezochten beduidend minder en hierdoor hadden wij te weinig inschrijvingen om nog een kwalitatief goed evenement neer te zetten. 
Daarom is met ANCCE en de verenigingen van België en Nederland afgesproken om gezamenlijk  een premiekeuring te organiseren. Het ene jaar in België en het daaropvolgende jaar in Nederland. 

Impressie van een premiekeuring in Nederland
   Afbeelding invoegen
  .