Dekcertificaat aanvragen
  
 
   

        
 
Voor de inschrijving van een veulen in het LGANCCE stamboek is een dek certificaat nodig. Dek certificaten moeten verstrekt worden bij gebleken drachtigheid aan de merrie houder.Een dek certificaat moet in de kolom "Datos de la Cubrición" altijd voorzien zijn van handtekening van de eigenaar van de hengst El Titular del Semental""of "stallion owner.  Zonder deze handtekening is het dek certificaat niet geldig.
Een dek certificaat kan op twee manieren aangevraagd worden door de eigenaar van de hengst.

1.Via menu knopje pre aanvragen kan de hengsten eigenaar een dek formulier aanvragen  de formulieren voor deze aanvraag worden dan per Email toegestuurd kosten hiervoor zijn €10,-- per stuk.  

2. De hengsten eigenaar kan ook zelf een dek certificaat  printen in de data bank van LGANCCE  in zijn prive ruimte.

Hoe maak je een dek- certificaat, uitleg voor de hengstenhouder.
 
Login op de site van  WWW.LGANCCE.COM  
   
 
Ga naar de website van LGANCCE    klik hier (Engels) of   klik hier (Spaans)  
  

 
Ga naar in het linker blok naar de rubriek "ACCESO GANADEROS” of "ACCES FOR BREEDERS” .  Vul uw Fokkerscode in bij "USUARIO” of "USER/LOGIN” en vervolgens uw wachtwoord achter "CONTRASEÑA” of "PASSWORD”.                                  
                                               
Afbeelding invoegen 
 
                          
Als u uw paswoord bent vergeten, klik dan op "FORGOT YOUR PASSWORD?”   Voor verdere uitleg hierover zona privada
 
Plaats het doorgestuurd wachtwoord naast "CONTRASEÑA” of "PASSWORD”. Dan wordt u doorverwezen naar een pagina waar men vraagt om een nieuw wachtwoord op te geven alvorens verder te kunnen gaan. bewaar nieuwe paswoord goed !
Afbeelding invoegen
 
Ga naar de linker kolom en kies onder "SERVICES”; "CERTIFICADO DE CUBRICION” of ”BREEDING CERTIFICAT”.Op deze nieuwe pagina klik je op de rode knop getiteld "NUEVO CERTIFICADO” of "NEW CERTIFICAT”.
Kies het jaar van de dekking bij "CERTIFICATE YEAR”. Pas op! U kunt alleen zelf een dekbon printen uit het jaar waarin u op waarin u verkeert , dus niet van een dekking en jaar terug. Andere jaren moet u aanvragen, download hiervoor   Dekformulier  Derhalve is het belangrijk om niet te wachten met het maken van een certificaat tot volgend jaar.
 
 Afbeelding invoegen 
 

Vul bij "CÓDIGO DE GANDERIA ACTUAL"of  "STALLION BREEDER CODE" eerst uw fokkersnummer in.
 Vul vervolgens de gegevens in van uw hengst "CODIGO DE SEMENTAL” of "SIRE CODE” door te klikken op het het pijltje. Na het maken van een keuze wordt de rest van de informatie automatisch ingevuld. Klik dan op de groene  +(plus) INCLUDE SIRE 1x voor 1 dekbon 2x voor twee bonnen enz. Druk op safe en u kunt de certificaten printen "IMPRIMIR"of "PRINT" . Let op! Zet meteen uw handtekening op het formulier bij Titular del semental. Het eerste en tweede blad zijn ter overhandiging aan de merrie houder en het laatste blad is voor de hengstenhouder ter informatie. 
 
Als u ook de eigenaar bent van de merrie, kies dan de correcte merrie in het tabblad "YEGUA” (klik op de pijl om te openen) en dan wordt de rest van de informatie van  de merrie automatisch ingevuld.

Opmerking: 
Als u niet de eigenaar bent van de merrie, dan hoeft  u het certificaat alleen in te vullen met de gegevens van de hengst   en vervolgens vult de eigenaar van de merrie zelf met de hand de gegevens van zijn merrie in. Klik op de knop "GUARDAR” of "SAVE” (= opslaan).Klik dan op "IMPRIMER INFORME” (= afdrukken).
 
Vervolgens opent het certificaat zich en kunt u het in pdf opslaan op uw computer. Bewaar het formulier "EJEMPLAR PARA EL TITULAR DEL SEMENTAL” goed en geef de andere 2 formulieren aan de eigenaar van de merrie. Deze laatste moet, binnen 15 dagen na de geboorte opgestuurd te worden naar PRE stamboek nl. samen met de aanvraag voor de "Inschrijving van het veulen” .
 
Let op! Dekformulieren dienen te zijn voorzien van de handtekening van de hengsteigenaar en de merrie eigenaar. Zonder de juiste handtekeningen kan het veulen niet ingeschreven worden.
 
  Afbeelding invoegen
       
 Afbeelding invoegen