243 Aanvraag genetisch kleuren onderzoek

U kunt van uw paard een genetisch kleuronderzoek laten uitvoeren.
Daarmee weet u zeker wat de werkelijke kleur van uw PRE is en dat deze kleur dan vermeld zal worden in uw LGANCCE of Cria Caballar paspoort.

Om dit onderzoek te laten uitvoeren  moet er DNA bekend zijn van de betreffende PRE  en er moeten bloedmonsters aanwezig zijn van het betreffende paard in de LGANCCE databank en het voor LGANCCE werkende laboratorium.
Bent u niet zeker of dat er is neemt u dan even contact met ons op, wij kunnen het voor u opzoeken.

Is er nog geen DNA profiel c.q. bloedmonster dan moet u dit ook aanvragen (zie aanvraag 516 onderzoek identiteit PRE) De aanvragen kunnen gelijkertijd gedaan worden.
 
Is er wel een DNA profiel dan hoeft u alleen het kleuren onderzoek aan te vragen.
Wij sturen dan de aanvraag naar Spanje en zodra het onderzoek is afgerond vragen wij u het paspoort van het paard naar ons te sturen. U krijgt dan in het paspoort een sticker met de werkelijke kleur van uw paard en een kleur genetisch rapport. Alleen voor hele bijzondere kleuren moet het paspoort opgestuurd worden naar Sevilla want die stickers worden alleen door LGANCCE zelf in het paspoort bevestigd.
  
 
 
 
 
   Belangrijk!
Spanje is hard getroffen door de corona crisis. Hou er daarom rekening mee dat de behandeling van uw aanvraag lang kan duren. 
   Afbeelding invoegen 
 
Wat kunt u met de uitslag en hoe ziet die eruit ?
 
1. De uitslag verteld u welke genetische formule uit de test van uw paard is gekomen. (genotipo) Deze uitslag verteld u ook welke kleur uw paard heeft (Fenotipo)

2. Deze formules kunnen gebruikt worden om bijvoorbeeld een gewenste kleur te fokken.(Dit kan uiteraard alleen als beide ouders een genetische formule heeft)  
 
Let op dit voorbeeld van een  uitslag is niet helemaal compleet omdat wij u alleen een voorbeeld willen schetsen. Helaas is deze niet verkrijgbaar in het Nederlands of Engels.