Niet voor Pura Raza EspaƱola paarden (PRE)

 

Registratie van  import paarden       &     Overschrijving van uw paard op uw naam.

 
 
Als u een paard invoert vanuit een andere lidstaat van de EU, dan moet het paard al een geldig paspoort hebben. Een nieuw Nederlands paspoort is dan niet nodig.

U moet uw geīmporteerde paard registreren bij de betreffende paspoort uitgevende instantie in Nederland. De gegevens van het paard worden in de centrale databank geregistreerd. U moet dit binnen 30 dagen nadat u het paard heeft ingevoerd doen.
Dit hoeft niet als:
  1. het paard maximaal 90 dagen in Nederland verblijft voor wedstrijden, paardenrennen, shows, trainingen en sleepwerkzaamheden;een hengst in verband met het fokseizoen in Nederland verblijft;
  2. een merrie maximaal 90 dagen voor de fokkerij in Nederland verblijft;
  3. het paard om medische redenen in een veterinaire instelling is;het paard binnen 10 dagen na invoer wordt geslacht.
 
 
Uw paard op uw naam registreren.

Er zijn in Spanje  nogal wat paspoorten in omloop. Indien u twijfelt neem dan contact met ons op  en vraag ons of het paspoort correct is en overgeschreven kan worden.
 
Stuur altijd het paspoort mee met uw aanvraag.
Het paardenpaspoort wordt door ons gecontroleerd en we kijken of het document aan de huidige eisen van de EU-verordening voldoet.

Voldoet het paspoort niet aan de geldende eisen, dan wordt het paspoort in overleg met de eigenaar,  zo mogelijk aangevuld en worden de gegevens geregistreerd. De eigenaar / houder dient te zorgen dat de chip gecontroleerd is met een reader die ook niet ISO-chips kan uitlezen.

Indien het paspoort niet aan te vullen is wordt het paspoort ingenomen en ongeldig gemaakt. Door het PRE stamboek wordt er een nieuw paspoort uitgeven.  

Het (aangepaste) paardenpaspoort wordt door het PRE stamboek weer retour gestuurd na betaling van de factuur voor de kosten van de registratie in de database van RVO en de eventuele kosten voor het aanpassen van het paardenpaspoort. 
 
Elk paspoort wordt ook geregistreerd in Nederland bij het RVO (voorheen PVE) Na enkele dagen kunt u het paard terug vinden op de RVO paarden chipnummer site.
Ook melden wij uw paard af in Spanje bij de uitgevende instantie indien mogelijk. 
Deze download geldt ook voor in Nederland gefokte Cruzado's  met Nederlands paspoort van bijv. PRE stamboek 
 
  

 
Klik voor overschrijving van uw paard op de link hiernaast en download de door u in te vullen formulieren.
  
   Afbeelding invoegen

 
 
Afbeelding invoegen