Kleuren van de PRE
 
Zelfde kleur, verschillende benaming 
Dezelfde kleur van een paard heeft per land vaak een verschillende naam. Bijvoorbeeld een PRE met een "bayo" kleur wordt in Nederland aangeduid als "valk" en in Frankrijk als een "isabel". 
 
Basiskleur in het paspoort, tenzij... 
PRE veulens krijgen in hun paspoort altijd de basiskleur, tenzij de kleur genetisch door ANCCE is vastgesteld. Dus een perlino staat meestal niet als "perlino" in het paspoort, maar met de basiskleur "castaña". 
  Afbeelding invoegen

Officiële benaming kleuren PRE
Het PRE stamboek heeft officiële benamingen voor de kleur van PRE's. De kleur wordt in het Spaans in het paspoort vermeld.
 
Per maart 2020 is de officiële benaming van de kleuren veranderd. Dat betekent dat bij (genetisch geteste) PRE's van voor maart 2020 de benaming van de kleur kan afwijken in het paspoort.
 
Overzicht van de PRE kleuren
Het moederstamboek LG ANCCE heeft een hulpprogramma voor het fokken op kleur. Op de startpagina staat een overzicht van de officiële benaming van de kleuren. Ook staat er een overzicht van de kleurbenaming vóór en na maart 2020.

De startpagina is in het Spaans. Rechts bovenin kunt u de taal wijzigen naar Engels.

Let op: de kleur staat in het Spaans in het paspoort! Dus als u het programma in het Engels bekijkt, moet u het voor de kleuren in het paspoort even op Spaans zetten. 
 
Het overzicht vindt u hier:
 
Aanvragen om uw paard genetisch op kleur laten testen 243 Genetische kleurbepaling