243 Aanvraag genetisch kleuronderzoek
Formulieren onderaan de pagina
 
Basiskleur in het paspoort, tenzij...
PRE veulens krijgen in hun paspoort altijd de basiskleur, tenzij de kleur genetisch is vastgesteld. Dus een perlino staat meestal niet als "perlino" in het paspoort, maar met de basiskleur "castaƱa". 
 
Kleur in het paspoort laten veranderen
De kleur van een PRE in het paspoort kan uitsluitend veranderd worden op basis van genetisch kleuronderzoek. Onderzoek dat uitsluitend door ANCCE mag worden gedaan.
 
Genetische kleurcode voor de fokkerij
Als u - naast kwaliteit - ook op kleur wilt fokken, is een genetisch kleuronderzoek bijzonder nuttig. U kunt dan gericht op kleur fokken. De aanvraagformulieren staan onderaan de pagina.
 
Hulpmiddel bij fokken op kleur
Het moederstamboek LG ANCCE heeft een handig programma om gericht op kleur te fokken. Als u de genetische kleurcode van uw eigen PRE heeft, kunt met dit programma gericht zoeken naar een hengst of merrie. En laten uitrekenen wat de kans is op een bepaalde kleur bij de combinatie van twee PRE's (waarvan de genetische kleurcode bekend is). 
 
Meer informatie:
  Afbeelding invoegen

Genetisch kleuronderzoek aanvragen
Het kleuronderzoek vindt plaats in Spanje.
 
Belangrijk:
 • u kunt deze aanvraag alleen indienen als de PRE op uw naam staat! 
 • Na de genetische kleurbepaling krijgt u uiteraard de uitslag op papier. Echter: als de uitslag bij ons binnen is, moet het paspoort van uw PRE eerst door ons naar Spanje gestuurd worden. Daar wordt door LG ANCCE  het paspoort voorzien van een gewaarmerkte sticker met de genetische bepaalde kleur van uw PRE. Kortom: hou er rekening mee dat het lang duurt deze aanvraag. 
 • Veulen gefokt met een bijzondere kleur? Vraag dan meteen een genetische kleurbepaling aan. Dan hoeft het paspoort niet nogmaals naar Spanje.
 
Wat hebben we nodig?
 • Van uw PRE moet er DNA aanwezig zijn in de LG ANCCE genenbank. Meestal is dat aanwezig.
  • Weet u het niet zeker? Neem dan even contact op, kunnen we het voor u nakijken.
  • Geen DNA aanwezig, stuur dan tegelijkertijd ook deze aanvraag mee 516 DNA Identiteitsonderzoek
   
 •  Ingevulde en ondertekende formulieren
 • 243 Genetisch kleuronderzoek.