115 Een kopie paspoort aanvragen voor een PRE

Voor deze aanvraag moet u in het bezit zijn van een fokkersnummer of eigenaarsnummer en eigenaar van het paard zijn! De benodigde formulieren voor aanvraag vindt u onderaan deze pagina!

Een kopie paspoort aanvragen voor een PRE. Voor deze aanvraag moet u in het bezit zijn van een fokkers- of eigenaarsnummer. Bent u het paspoort van uw paard kwijt of is het dusdanig beschadigd dat het bijvoorbeeld niet meer leesbaar is, dan kunt u een kopie van het paspoort aanvragen. Voorwaarde voor deze aanvraag is wel dat het gaat om een paard dat al op uw naam bij het stamboek geregistreerd staat.

Heeft u bijvoorbeeld een paard gekocht en daarbij niet het paspoort ontvangen van de verkoper, dan zal de oude eigenaar/verkoper moeten zorgen voor een paspoort omdat het paard dan bij het stamboek nog op zijn/haar naam staat. Voor deze aanvraag wordt  net als bij een nieuwgeboren veulen - het DNA gecontroleerd. Alleen als het DNA en de overige gegevens overeenkomen (compatibel zijn) met de gegevens zoals opgeslagen in de databank van ANCCE, zal een kopie van het paspoort verstrekt worden.

Let op!

1. Alleen de eigenaar van het paard mag een kopie aanvragen  

2. In sommige gevallen moet het DNA nagetrokken worden om een kopie te verkrijgen. Als dat het geval is hoort u dat van het stamboek.

3. U krijgt een kopie paspoort met de aantekening dat het paard niet meer voor humane consumptie gebruikt mag worden.                                                        

115 Aanvraag kopie paspoort voor PRE