Op naam zetten van uw PRE

 Formulieren onderaan de pagina

 

Waarom PRE op naam zetten?

Pura Raza Española (PRE) paarden die stamboekpapieren hebben, zijn voorzien van een formeel, juridisch eigendomsbewijs. De carta de titularidad of carta de propiedad. Op dit eigendomsbewijs staan niet alleen de gegevens van het betreffende paard, maar ook op wiens naam het paard geregistreerd bij het stamboek staat. Door het paard op naam te laten overschrijven, wordt  - naast het paspoort - ook het eigendomsbewijs op uw naam gezet.

 

PRE niet op naam zetten

Het paard niet op naam laten zetten, kan vervelende gevolgen hebben. Er is immers iemand anders op wiens naam het paard als zijnde eigendom geregistreerd staat. Bovendien worden stamboekdiensten voor het betreffende paard uitsluitend verleend aan degene die bij het stamboek als eigenaar geregistreerd staat. Dus als u bijvoorbeeld het paspoort van uw PRE kwijtraakt en het paard staat niet op naam, dan heeft u echt een probleem. U moet dan degene die als eigenaar te boek staat, gaan vragen om een nieuw paspoort aan te vragen. En dat is dikwijls een Spanjaard.

 

Registratie als eigenaar bij stamboek noodzakelijk

Zoals hierboven al beschreven, wordt ook de eigenaar geregistreerd. Om een paard op naam te kunnen laten zetten, moet u dus ook uzelf registreren. Deze registratie kan als eigenaar met een eigenaarsnummer of als fokker met een fokkersnummer. Het betreft een eenmalige registratie. Volgende PRE's worden op hetzelfde eigenaars- of fokkersnummer overgeschreven.

 

Afbeelding invoegen

 

Niet alle benodigde papieren?

Neem even contact met ons op.


Formulieren
Onder de knop hieronder staan de benodigde formulieren voor overschrijving. Deze kunt u digitaal invullen, uitprinten en ondertekenen. Aanvraag fokkers- of eigenaarsnummer is een aparte aanvraag en dus aparte set formulieren! 
 
  • Graag enkelzijdig en in kleur afdrukken
  • volledig invullen en ondertekenen
  • Advies: stuur aangetekend op

Een aantal van de formulieren zijn in het Spaans, dus gebruik de uitleg  
Uitleg formulieren                                                                                                                                    Pre overschrijven op uw naam.
 
Problemen met invullen?
Neem even contact op met het secretariaat. We helpen u graag!

 

 

                                          

   
 
        .....  
 
Gefeliciteerd met uw aankoop!
 
 

  
 
 
Let op! Het kan wel een paar weken duren voordat de nieuwe Carta de Propiedad terug komt. 

Formulieren in deze download kunt u op uw computer invullen,opslaan en printen dan ondertekenen en opsturen.
  
 
 
Uit de woordenlijst:
Carta de Titularidad= bewijs van eigendom te vergelijken met het derde deel van uw auto.