Aanvragen: hoe lang duurt het?  

PRE paarden - ca 6 tot 10 weken
 
Aanvragen per koerier naar Spanje heen en terug 
Het PRE Stamboek Nederland is een dochterstamboek van LG ANCCE in Sevilla, Spanje gevestigd. Daarom moeten vrijwel alle aanvragen na controle hier, naar het moederstamboek in Spanje gestuurd worden. Om de aanvragen met bijbehorende paspoorten e.d. zo veilig mogelijk te versturen, worden deze per koerier verstuurd. Versturen per koerier is erg duur. Om de kosten voor u als aanvrager zo laag mogelijk te houden, worden de aanvragen niet stuk voor stuk, maar eens per maand gecombineerd verstuurd. 
 
Verzending en behandeling kost tijd
Het verzenden, maar ook de behandeling van uw aanvraag kost tijd. De verwerking in Nederland en de controle in Spanje. Bij het moederstamboek worden alle aanvragen van alle PRE's ter wereld verwerkt, dus daar kan het wel eens erg druk zijn. Gemiddeld duurt het ongeveer 6 weken voordat uw aanvraag afgehandeld is.

Zorg dat de aanvraag compleet is
Als uw aanvraag niet compleet is, duurt het langer. Vaak ontbreekt bij aanvragen voor PRE paarden een of meerdere handtekeningen. Dat betekent dat het extra lang duurt, omdat we eerst moeten zorgen dat u alsnog de ontbrekende gegevens en/of stukken aanlevert.
 
U kunt de aanvraag alleen maar incompleet inleveren
Bij aanvragen voor PRE's waarbij zaken als een eigendomsbewijs (Carta de titularidad/propiedad) of de handtekening van de geregistreerde eigenaar daarop ontbreken, weten we niet hoe lang het duurt voordat uw aanvraag afgehandeld kan worden. Dit omdat dikwijls aan de geregistreerde eigenaar om toestemming gevraagd moet worden voor overschrijving e.d..
 
Andalusiƫrs, cruzado's en andere paarden - ca. 2 weken
Bij andere dan PRE paarden is uw aanvraag meestal vrij snel afgehandeld omdat er geen zaken naar Spanje gestuurd hoeven te worden. Uiteraard geldt ook hier dat het van belang is dat u uw aanvraag zo compleet mogelijk inlevert. 


Spoedgeval? 
Voor spoedgevallen kunt u ons altijd even bellen of mailen!