Een kopie paspoort aanvragen voor een Pre.

Voor deze aanvraag moet u in het bezit zijn van een fokkersnr. of eigenaarnr. De benodigde formulieren voor aanvraag vindt u onderaan deze pagina!

Een kopie paspoort aanvragen voor een PRE. Voor deze aanvraag moet u in het bezit zijn van een fokkers- of eigenaarnummer. Bent u het paspoort van uw paard kwijt of is het dusdanig beschadigd dat het bijvoorbeeld niet meer leesbaar is, dan kunt u een kopie van het paspoort aanvragen. Voorwaarde voor deze aanvraag is wel dat het gaat om een paard dat al op uw naam bij het stamboek geregistreerd staat.

Heeft u bijvoorbeeld een paard gekocht en daarbij niet het paspoort ontvangen van de verkoper, dan zal de oude eigenaar/verkoper moeten zorgen voor een paspoort omdat het paard dan bij het stamboek nog op zijn/haar naam staat. Voor deze aanvraag wordt net als bij een nieuwgeboren veulen - het DNA gecontroleerd. Alleen als het DNA en de overige gegevens overeenkomen (compatibel zijn) met de gegevens zoals opgeslagen in de databank van ANCCE, zal een kopie van het paspoort verstrekt worden.

Voor de aanvraag stuurt u de volgende, volledig ingevulde en ondertekende formulieren naar het stamboek. Bij de vraag van de aanvraagcode vult u 115 in.

Klik hieronder voor de formulieren!

PAKKET Kopie paspoort 115.pdf                                                                   


U ontvangt vervolgens  van het stamboek de benodigde papieren met uitleg van de procedure.