Veel gestelde vragen.
 
Om veel onnodige E-mails te moeten beantwoorden,  verzoeken wij u vriendelijk doch dringend eerst te kijken of u hier uw vraag en antwoord kunt vinden. Staat uw vraag er niet bij mail ons dan via het contactformulier.
Let op, geef als u een vraag heeft altijd goed aan over welk paard het gaat. Wij willen graag weten of het over een Volle PRE gaat of een Spaans gefokt paard wat bijvoorbeeld een kruising zou kunnen zijn. Vermeld bijvoorbeeld het levensnummer (UELN nummer), het chipnummer en het land waar het paard gefokt is of vandaan komt. Ook is het om een zo goed mogelijk antwoord te geven belangrijk voor ons te weten wat voor een paspoort en of verdere papieren het paard heeft. Kortom geef ons zoveel mogelijk informatie bij uw vraag.

Uw vraag:  Ik ben nieuw in PRE land .Hoe schrijf ik een PRE op mijn  naam en is dit nodig? 

Ja het is zelfs verplicht door het LG-Ancce stamboek om binnen 15 dagen uw nieuwe Pre op uw naam over te schrijven. Als u dit niet doet blijft het paard op naam van de verkoper staan en mocht u in de toekomst het paard willen dekken, keuren, of u bent een papier kwijt dan heeft u een groot probleem als u het paard niet op uw naam heeft staan, want alleen de rechtmatige eigenaar mag deze zaken aanvragen en dat bent u dus niet.

Hoe schrijf ik een pre op mijn naam: 

 A. U moet om een PRE op uw naam te kunnen registreren in het bezit zijn van een fokkersnummer of een eigenaar nummer. Kijk goed wat het verschil is tussen een eigenaar en fokkersnummer. Fokkers- en eigenaar nummers zijn persoon gebonden registratienummers en hoeven slechts 1 maal aangeschaft te worden. Ga naar de website onder menuknopje aanvragen en lees eerst beide aanvragen door t.w. 802 eigenaar nummer of 700 fokkersnummer. Als u een keuze gemaakt heeft kunt u de formulieren downloaden door op de button te klikken. Vul alle formulieren zo duidelijk mogelijk in om leesfouten te voorkomen en vergeet niet op elk formulier uw handtekening te zetten.

B.  U moet ook een overschrijving aanvragen van een PRE. Ga hiervoor naar onze website menu knopje aanvragen en vervolgens 619 overschrijving PRE. Lees wat er staat en download de formulieren die u nodig heeft door op de button te klikken. Let op !! wij moeten alle formulieren volledig ingevuld en ondertekend van u ontvangen samen met paspoort en Carta de Titularidad aan de achterkant ondertekend en ingevuld. Indien het voor de eerste keer is moeten wij ook een kopie van uw paspoort of rijbewijs hebben. In geval van rijbewijs een kopie van beide kanten.  

C. Indien het gaat om een AndalusiŽr (dus geen volle PRE) hoeft u niets van punt A. en B. hierboven te doen en gaat u naar het knopje andere paarden en drukt u op de Button 1003 overschrijving eigenaar. Stuur altijd even het paspoort mee.   

2.Wat als ik geen Carta de Titularidad bij het paard kreeg.

In het  geval dat u geen Carta de titularidad of propiedad bij uw aankoop heeft gekregen ,moet u zo wie zo een eigenaar of een fokkersnummer aanvragen en dan melden dat u een pre op uw naam wil schrijven maar geen Carta heeft.
Wij gaan dan voor u aan de gang en proberen de oude eigenaar te traceren en om toestemming te vragen het paard over te schrijven en van een Carta te voorzien. Zolang er geen toestemming is van de vorige eigenaar mogen we niet overschrijven want hij of zij heeft daarvoor niet getekend , daar is de Carta nu juist voor.

 
3. Bij mijn PRE kan de chip niet gevonden worden. Kan ik zomaar een nieuwe laten plaatsen door iedere dierenarts ?                                                     Antwoord:Nee u kunt voor volle PRE paarden hiervoor niet iedere dierenarts of stamboek vragen een chip te zetten. Bij de PRE paarden moet altijd ook via DNA controle worden vastgesteld over welk dier het gaat. Om een nieuwe chip te kunnen plaatsen vraagt u onder knopje aanvragen een aanvraag 516 aan. Als u eenmaal de aanvraag ingediend heeft, krijgt u van LGANCCE de correcte papieren met uitleg. Is er via een fout al een chip door een andere instantie geplaatst omdat u dit niet wist, dan moet u alsnog de DNA controle laten uitvoeren via de aanvraag code 516.
 
4. Als ik het paard op mijn naam wil zetten en ik stuur jullie het paspoort,  behoud ik dan wel zijn Spaanse paspoort of krijg ik dan een NL paspoort.  
Antwoord: Een paard mag maar 1 x in zijn leven een paspoort krijgen. U krijgt dus gewoon zijn paspoort terug. Een stamboek mag niet zomaar een ander paspoort geven aan uw paard.Dit mag wel als u een paspoort heeft wat niet meer geldig of compleet is. In dat geval maakt het stamboek een kopie paspoort met aanvulling of correctie voor het paard.